Door Joke Creusen op 31 december 2016

Op de drempel van het nieuwe jaar

Zo vlak voor de jaarwisseling ontkomt menigeen er niet aan om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Er zijn veel dingen goed gegaan en misschien wel evenzoveel dingen niet gegaan zoals we dat gewild hadden.

Maar zo vlak voor de drempel van het nieuwe jaar probeer ik zoveel mogelijk me het goede te herinneren en daarmee blij te zijn.

Heb ik dan niets om bij stil te staan wat anders zou hebben gekund. Toch wel. Werkende in de gezondheidszorg weet ik dat we in Nederland een hoog niveau aan gezondheidszorg kunnen leveren. Het is er wel, maar niet meer voor iedereen betaalbaar. En dat maakt me ongerust.

Je kunt je geld maar een keer uitgeven. In het klein in het gezin, maar ook in het groot zoals de regering. Ik hoop daarom dat we in 2017 een regering krijgen die oog heeft voor het welzijn van mensen, maar ook het grote geheel in de gaten houdt, want net als thuis waar ik soms het een moet laten om het ander te kunnen betalen, moet ook de regering daar over beslissen en net zoals thuis zijn dat niet altijd de populairste beslissingen.

Voor nu ga ik gezamenlijk met een deel van mijn gezin de jaarwisseling vieren en skypen met het andere deel in het buitenland en mijzelf gelukkig prijzen met hen.

Een fijn jaarwisseling en de beste wensen voor 2017!

Joke Creusen, penningmeester afd. PvdA Etten-Leur