21 januari 2022

Nr6 Luciën Gesser

Vandaag onze altijd hard werkende nummer #6 Luciën Gesser!!

Ik ben Luciën Gesser, geboren in Suriname.

Ik heb tussen 1963 en 1969 in Nederland gewoond en woon intussen weer iets meer dan 19 jaar in Nederland waarvan 18 jaar in Etten-Leur. Ik heb bewust gekozen voor Brabant en ook Etten-Leur. De kleinschaligheid van Etten-Leur en de vriendelijkheid van de inwoners trokken me erg aan.

Ik ben sinds ongeveer twee jaar actief in de politiek als burgerraadslid voor GroenLinks. De onderwerpen waar ik me het meest in verdiep hebben te maken met energie en de energietransitie en woningbouw. Ook armoede, of eigenlijk de verdeling van de welvaart heeft mijn interesse. Zeker sinds ik heb gemerkt dat in het rijke Nederland veel meer armoede heerst dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Dat moet anders! Toch is dat in de gemeenteraad niet het punt waar ik vaak over spreek. Daar hebben we een specialist voor!

Waar wil ik mij hard voor maken?

De energietransitie. Die begint wat mij betreft bij het isoleren van woningen. Wat in je woning blijft hoef je niet te stoken! Verder zag ik graag dat de luchtkwaliteit wordt aangepakt, dat het woonbeleid volledig op de schop gaat zodat er meer woningen gebouwd worden, maar ook meer woningen vrijkomen door slimmere regelgeving.

Waar droom ik nog van?

Behalve van bovenstaande zou ik graag zien dat er een vrijwilligersorganisatie komt in Etten-Leur waar men elkaar helpt om zelf zonnepanelen op eigen dak te leggen voor wie dat wil. Uit eigen ervaring weet ik dat je door de bomen het bos niet meer ziet in deze branche. Dat kan veel makkelijker.

Mijn andere droom is dat er ooit een organisatie van vrijwilligers in Etten-Leur komt die actief op pad gaat om personen die het niet breed hebben te helpen, een beetje zoals het Carter Center in de Verenigde Staten.