7 januari 2022

Nr10 Fernon Gentle

Met veel trots laten wij jullie vandaag kennismaken met onze nummer 10: Fernon Gentle!

Mijn naam is Fernon Gentle en ik woon al bijna vier jaar met veel plezier in Etten-Leur. Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven in Breda gewoond, maar ben geboren in Suriname. Doordeweeks werk ik op de Hogeschool van Rotterdam, waarbij ik studenten met verschillende problemen tijdens hun studie begeleid. Hoewel ik van de reuring van de grote stad kan genieten, ben ik altijd blij wanneer ik weer thuis kom in Etten-Leur bij mijn partner en bonuskind. Mijn rust vind ik terug in Brabant. Het is hier werkelijk warmer en gezelliger!

Wat ik heb gemerkt, is dat de mensen hier in de gemeente vriendelijk zijn en erg behulpzaam. Ik heb me altijd welkom gevoeld wanneer ik ergens nieuw kwam. Toch zou ik graag willen dat de inwoners meer met de gemeente en elkaar betrokken raken. “Buurman zullen we samen het onkruid uit de tuinen halen”, of “Mevrouw bent u nog steeds slecht ter been, kan ik boodschappen voor u halen”, of “Meneer ik ben van plan om iets lekkers te maken vanavond, zullen we samen koken en eten. Dat is leuker dan in uw eentje!”.

Wat me ook leuk lijkt is als mensen meer in connectie gaan staan met de natuur. Dat we niet alleen onze huizen en buurten verduurzamen, maar dat mensen ook betrokken raken om de natuur en omgeving te verbeteren en schoon te houden. Dat het normaal wordt om weer bomen en struiken te planten, of net als in Suriname of vroeger in Nederland, onze eigen groenten en fruit kweken. Dat kan in onze tuinen of in gemeenschappelijke moestuintjes. We hebben zo’n mooie groene gemeente en daarom zullen we samen ons best moeten doen om dat te behouden.

Dit zijn voorbeelden die we gelukkig al wel hier en daar zien, maar ik zou het graag vaker willen zien. Er zijn genoeg goede ideeën en ik zou die initiatieven graag willen ondersteunen om het eventueel georganiseerder of op elk andere manier beter te maken. Vooral in deze tijden wanneer meer mensen getroffen zijn door financiële, fysieke en of mentale problemen, kunnen we elkaars hulp goed gebruiken!