Door Hans Wierema op 7 april 2021

Algemene Ledenvergadering akkoord met voorstel inzake GroenLinks

Op de Algemene Ledenvergadering hebben de digitaal aanwezige leden een aantal verplichte zaken geaccordeerd, zoals het financieel jaarverslag. Op voorspraak van de kascommissie is het bestuur gedechargeerd en er is een nieuwe kascommissie gekozen.

Een ander belangrijk agendapunt was het voorstel van het bestuur om gezamenlijk met GroenLinks deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Het gezamenlijk deelnemen bestaat dan uit het gezamenlijk schrijven van een verkiezingsprogramma, het samen vormen van één kandidatenlijst, het gezamenlijk campagne voeren en het gezamenlijk vormen van één fractie na de verkiezingen. Wat niet samen zal gaan zijn de afdelingen van GroenLinks en PvdA. Die blijven gescheiden met hun eigen bestuur, met hun eigen financiële boekhouding en met hun eigen leden.

Tegelijk met onze ALV werd die van GroenLinks gehouden. In beide vergaderingen is unaniem besloten dat we gezamenlijk deel gaan nemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Bij ons was het besluit:

Dat bestuur en fractie doorgaan met besprekingen met GroenLinks afd. Etten-Leur. Die moeten leiden tot het gezamenlijk deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2022, in de vorm van één verkiezingslijst en daarna met één fractie.

De PvdA-leden krijgen nog een stem, tijdens een ALV als het gaat over de kieslijst en het verkiezingsprogramma. Zodra daar meer over bekend is, volgt er informatie via de lokale PvdA-nieuwsbrief.

Hans Wierema

Hans Wierema

Hans Wierema, geboren in Rotterdam (1960), is getrouwd en vader van drie kinderen. Hans heeft aan de HEAO Breda Commerciële Economie gestudeerd en is gespecialiseerd in Industriële Marketing. Na diverse werkgevers, ook in Etten-Leur, is hij voor zichzelf begonnen als Vastgoedbeheerder. In zijn vrijetijd heeft hij vele bestuursfuncties vervuld, waaronder in de sport. In de

Meer over Hans Wierema