16 maart 2021

PvdA en GroenLinks overwegen in Etten-Leur een gezamenlijke lijst

Over precies één jaar is het zover; dan starten de gemeenteraadsverkiezingen voor de periode 2022-2026. Op 16 maart 2022 mogen alle inwoners van Etten-Leur hun stem uitbrengen.

Dit keer kunnen inwoners kiezen voor een ‘nieuwe’ lijst: GroenLinks PvdA Etten-Leur. Beide partijen zijn in Etten-Leur niet nieuw. Op dit moment zijn GroenLinks en PvdA nog apart vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Etten-Leur. De komende gemeenteraadsverkiezingen willen zij de handen ineenslaan en één lijst en fractie vormen; tenminste, als de leden van beide partijen daarmee instemmen.

Simon Jacobs, fractievoorzitter GroenLinks:

“Door samen te werken aan een groenere en socialere gemeente, staan we sterker dan als losse fractie. Zo vormen we één blok.”

De beide fracties werken al geruime tijd samen en komen regelmatig met gezamenlijke initiatieven, zoals het redden van het cultuurhistorische Tomado-gebouw of het planten van minibossen.

Hans Wierema, fractievoorzitter PvdA:

“We merkten de afgelopen jaren dat de verschillen tussen beide partijen lokaal erg klein waren en dat de samenwerking prettig verloopt. Waarom zouden we dan niet de handen ineen slaan en als één fractie Etten-Leur stap voor stap beter maken?”

De partijen houden eind maart allebei een ledenvergadering. Dan kunnen de leden zich uitspreken over het voorstel om als één lijst de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in te gaan.

Als de leden akkoord zijn, gaan de partijen samen schrijven aan een nieuw verkiezingsprogramma. Duidelijk is nu al dat zij zich gaan inzetten voor meer betaalbare woningen, meer groen in en om de wijk en gelijke mogelijkheden voor iedereen.