6 november 2023

Naar een klimaatrechtvaardig Nederland

De klimaatcrisis is misschien wel het allerbelangrijkste politieke onderwerp dat er is. Het is daarom eigenlijk onbegrijpelijk dat het er zo weinig over gaat in deze verkiezingscampagne. Terwijl de feiten niet te ontkennen zijn: droogte en extreem weer zijn aan de orde van de dag. Hitterecord na hitterecord wordt gebroken. En het KNMI houdt er serieus rekening mee dat het waterpeil van de Noordzee met 2,5 meter is gestegen aan het einde van de eeuw.

Het is hét verhaal van deze tijd. Tijd om het de plek te geven die het verdient.

Op zondag 12 november, tien dagen voor de verkiezingen, lopen we mee met de Klimaatmars in Amsterdam. Met duizenden anderen roepen we op tot ambitieus en eerlijk klimaatbeleid.

Loop je met ons mee?

We verzamelen met GroenLinks-PvdA’ers om 12.15 uur bij Madame Tussauds. Daarna sluiten we aan op de Dam waar we om 13.00 uur vertrekken. De mars eindigt op het Museumplein. Het hele programma duurt tot 16.45 uur. Zien we je daar?

Doe met ons mee: sluit je aan bij de Klimaatmars met GroenLinks-PvdA! Samen kan het.

De oplossingen zijn er. Het draagvlak ook. Het is nu tijd voor een kabinet dat het klimaatprobleem serieus neemt en toewerkt naar een klimaatrechtvaardig Nederland. Zodat we eindelijk stoppen met de miljarden fossiele subsidies, de grote vervuilende bedrijven eindelijk gaan betalen voor hun CO2-uitstoot en we over kunnen op een duurzame samenleving waarin iedereen mee kan komen. Samen kunnen we zorgen voor een rechtvaardige, groene toekomst en klimaatactie eisen!

Word deel van de oplossing. Sluit je aan en loop met ons mee!

De mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, FNV, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, Fossielvrij NL, Milieudefensie, DeGoedeZaak en TNI.