26 januari 2014

Even voorstellen: Joke Creusen

Tien dagen achtereen stellen we hier onze eerste tien kandidaten voor. Kunt u zo lang niet wachten, ga dan naar Kandidaten. We hebben alle kandidaten dezelfde vragen gesteld, bijvoorbeeld over het waarom van hun keuze voor de PvdA en wat ze willen bereiken voor Etten-Leur.

Vandaag stellen we onze nummer negen aan u voor: Joke Creusen.

Mijn naam is Joke Creusen. Ik ben geboren in 1955 te Kerkrade. Sinds 1997 ben ik gescheiden. Ik heb 2 dochters, van wie de oudste bij haar vriend in Zweden woont en de jongste nog thuis woont.

opleiding, beroep?
Ik ben ziekenhuisfysiotherapeute in het Amphiaziekenhuis en gespecialiseerd in cardiologie, longgeneeskunde en Intensive Care. Het is dankbaar om bij te kunnen dragen aan het weer beter worden van onze patiënten. Jammer dat ik door de steeds kortere opnameduur, minder personeel en bezuinigingen steeds minder tijd aan de patiënten kan besteden. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook veel collega’s.

andere activiteiten?
In mijn vrijetijd ben ik voorzitter van de kenniswerkgroep COPD-netwerk voor het verbeteren van de vakkennis voor eerstelijns collega’s in West-Brabant. Daarnaast zit ik in de congrescommissie van de Nederlandse vereniging voor Ziekenhuisfysiotherapeuten om ook van daaruit vakinhoudelijk mijn bijdrage te leveren.

Ik hou van muziek. Ben muzikaal en daarom lid van het vocaalensemble “Cantadonna” bij de muziekafdeling van de Nieuwe Nobelaer. Een keer per week samen repeteren en thuis flink oefenen om twee keer per jaar een goed concert te kunnen geven.
Mijn financiële en economische kennis hou ik op peil bij een studiebeleggingsclub.

Daarnaast mag ik graag een filmpje zien en lezen, met name Fantasy (Lord of the Rings al in de jaren zeventig gelezen), historische romans en detectives. Verder ben ik regelmatig naar Zweden op vakantie om mijn dochter te bezoeken.
Mijn favoriete vakantielanden zijn: Groot-Brittannië en dan vooral Schotland, Ierland, de Scandinavische landen (ben al op de Noordkaap geweest), Duitsland en de Alpenlanden. Wil in de toekomst nog eens naar Nieuw-Zeeland en Australië.

waarom PvdA?
Ik heb me voor de PvdA kandidaat gesteld, omdat ik het gedachtengoed van de PvdA onderstreep. Mijn grootvader was een rode katholiek, waardoor ik al vroeg met het socialisme in aanraking kwam. Gaandeweg mijn studententijd merkte ik dat het samen sterk en samen voor elkaar zorgen me zeer aansprak. Bij de uitoefening van mijn beroep merk ik dat er veel mensen zijn die het niet alleen redden en hulp nodig hebben – al is het maar met raad. Daarnaast voeg ik graag de daad bij het woord en zodoende ben ik penningmeester van de PvdA afdeling Etten-Leur en stel ik mij verkiesbaar.

wat wil je bereiken, veranderen, behouden?
Mocht ik in de raad komen dan wil ik als een goede moeder voor Etten-Leur zorgen, ook al betekent dat dat je als een goed ouder wel eens beslissingen moet nemen die goed zijn voor Etten-Leur in het algemeen en misschien pijn doen voor sommigen. Het iedereen naar zijn zin maken is als slechte heelmeesters met stinkende wonden. Zorg is een bekend terrein voor me, maar ik zal niet weglopen voor financiële zaken en als dochter van de eerste landmeter van Etten-Leur ook niet voor infrastructurele zaken.

hoe ben je te bereiken?
Ik heb een facebookaccount.