Door op 27 januari 2014

Zucht

Sanne is nog even in gesprekKijk, dit is Sanne. Van BN/DeStem. Sanne schreef afgelopen zaterdag een column. Over de campagne van de lokale politieke partijen. En dat de PvdA weer eens met rozen liep. “Zucht”, schreef ze er nog bij.

Omdat wij dat zuchten van Sanne wel eens wilden meemaken, kochten we een dikke bos rozen bij De Tit. Die reuze blij is met onze uitdeelactie, want we kopen ze elke week bij hem en dan heb je het toch al gauw over 2500 rozen. Goed voor de lokale middenstand dus. We hingen er nog een mooi kaartje aan, speciaal voor Sanne, met op de achterkant: ‘Van de PvdA Etten-Leur. Zucht.’ En toen meldden May en ik ons bij BN/DeStem. Waar iedereen wist dat we zouden komen. Behalve Sanne. Maarten had zijn camera al klaarliggen.

Sanne reageerde net als bijna iedereen op straat. Want het is ook gewoon leuk om zomaar een roos te krijgen. Laat staan twintig.

We hebben haar nog uitgelegd dat ze wel onze persberichten moet lezen, over het nieuwe ombudsteam en onze rijdende campagne-keet en zo, en of ze wel weet hoe duur het is om op een A-locatie in een leeg winkelpand een PvdA-shop te openen en dat een arbeiderspartij als de onze daar geen geld voor heeft en dat het rijke CDA dat maar moet doen en ze begreep het allemaal. Toen mocht ze van ons de rozen houden.

Ik vertelde het meisje van De Tit wat we gingen doen en ze vond het een mooie actie. Wil je met de rozen op de foto, vroeg ik. “Nee, doe maar niet”, zei ze. “Voor je het weet gaat je foto het hele internet over.”

Precies.