Door Hans Wierema op 8 mei 2013

Verdiend compliment Etten-Leur

In het blad ‘Binnenlands Bestuur’ wordt ingegaan op de financiële situatie van gemeenten, de verliezen die gemeenten leiden, zaken als grondspeculatie.

De auteur stelt dat de crisis niet de oorzaak is van de beroerde financiele situatie van vele gemeenten. De crisis heeft deze alleen blootgelegd. Als voorbeeld van een gemeente die wel verstandig beleid voerde noemt hij Etten-Leur met name.

Eén van die gemeenten is Etten-Leur, gelegen in Brabant, met zo’n 42.000 inwoners. Al in de jaren voor de crisis werd daar een gezonde discussie gevoerd. Wat als er op een gegeven moment geen behoefte meer is aan bouwgrond of bedrijventerreinen? Wat als de gemeente krimpt in plaats van groeit en het gemeentelijk grondbedrijf ‘opdroogt’? De jaren ’80 hadden immers al eerder laten zien dat de bomen niet tot in de hemel blijven groeien en dat grond ook in waarde kan verminderen.

Lees hier verder

Hans Wierema

Hans Wierema

Hans Wierema, geboren in Rotterdam (1960), is getrouwd en vader van drie kinderen. Hans heeft aan de HEAO Breda Commerciële Economie gestudeerd en is gespecialiseerd in Industriële Marketing. Na diverse werkgevers, ook in Etten-Leur, is hij voor zichzelf begonnen als Vastgoedbeheerder. In zijn vrijetijd heeft hij vele bestuursfuncties vervuld, waaronder in de sport. In de

Meer over Hans Wierema

Waar ben je naar op zoek?