23 november 2015

Terugblik op de Thema-avond Zorg

Woensdagavond 18 november was het zover. Na een lange periode van voorbereiding en intense samenwerking vond in De Nobelaer in Etten-Leur een gezamelijke thema-avond plaats van de PvdA-afdelingen in West-Brabant.

151118 zorgavond 3

Onder deskundige begeleiding van Arjen van Drunen en Kees Jongmans trapte de eerste hoofdgast Henk Leenders (uit de Tweede Kamerfractie) af met een duidelijke presentatie over de situatie gezien vanuit landelijk beleid.

Hierna was de beurt aan Kees Kools van het Care Innovation Centre. Zijn presentatie ging vooral over de innovatie in de zorg en de toekomst daarvan.

151118 zorgavond 1

Na de pauze was het de beurt aan ons deskundig forum met daarin Corrie Balemans die vanuit de hulpvragende kant vertelde, Lian Raams van stichting MEE, Christ-Jan Danen van TWB Thuiszorg, Mariska van der Heijden van Stichting Groenhuysen en wethouder uit Rucphen Martien de Bruijn. Zij hielden ieder een pitch van 5 minuten om hun visie te geven op de zorg, waarna ze afsloten met een stelling.

151118 zorgavond 2

Vanuit de zaal werd er stevig gediscussieerd en werden er vragen gesteld aan de aanwezige sprekers. Slotconclusie was vooral een punt dat Corrie Balemans goed verwoordde: kijk naar wat de zorgvrager nodig heeft en ga daarvan uit in je aanbod. De ene persoon zal hulp nodig hebben met boodschappen, maar kan prima zelf de afwas doen, terwijl een ander persoon weer andere behoefte zal hebben. Weg met het hokjesdenken dus.

151118 zorgavond 5

De avond was vooral geslaagd omdat er vanuit veel diverse visies gesproken werd en er de mogelijkheid was om verbinding te leggen tussen deze visies. Dat is waar wij voor staan en waar wij mee doorgaan. Verbinden en samenwerken op de gebieden waar het nodig is.

151118 zorgavond 6

De avond werd afgesloten in het theatercafé, waar alle aanwezigen nog konden napraten onder het genot van een hapje en een drankje.