Door May Rijnen op 4 december 2016

’t Heerlijk avondje is gekomen

Morgen is er geen vergadering van de Raad.
Alle raadsleden krijgen zo de gelegenheid er een ouderwetse Sinterklaasavond van te maken. Ik vind dat een prima idee.

Weliswaar vieren wij de verjaardag van de goede Sint in het weekend, maar ik ben een voorstander van het koesteren van tradities.
Overdag het kinderfeest met stralende gezichtjes en peuters in Sint-en-Pietkleding met geschminkte gezichtjes. Het uitpakken van de cadeautjes met blije smoeltjes. ’s Avonds met de ‘grote mensen’ een avondje gezelligheid. Lang leve de surprise en het gedicht, liefst niet te klein. Er wordt ouderwets lootjes getrokken en er wordt serieus werk gemaakt van de surprise.
Een mooie gelegenheid om uit naam van de oude Sint de familieleden er eens goed tussen te nemen en weer eens een avondje gezellig met elkaar door te brengen.

Jammer dat dit prachtige feest dit jaar op enkele plaatsen verstoord werd door mensen die meenden dat wij onze tradities moeten aanpassen. Dat intochten moesten worden bewaakt door agenten, zodat toeschouwers zich moesten afvragen of dit kinderfeest wel echt zo gezellig was als altijd wordt beweerd.
Want het gaat hier over huidskleur of roetvegen of schmink.

Historie blijft historie met alle positieve en negatieve elementen uit het verleden. Maar dit is een kinderfeest met geschminkte assistenten van een geschminkte Goedheiligman. Laat het dat blijven en niets meer.

In Etten-Leur was de intocht weer ouderwets gezellig, de burgemeester ontving de Sint en zijn Pieten in een uitstekende sfeer. Prima!!!

Dus nu de laatste pakjes ingepakt, de laatste rijmregel opgeschreven en op naar een gezellige ouderwetse Pakjesavond. Veel plezier allemaal.

May Rijnen

May Rijnen

May Rijnen-Faber, geboren 15 mei 1952. Na mijn studie fysiotherapie heb ik vele jaren met plezier in verpleeghuizen gewerkt. Daarna ben ik les gaan geven aan het ROC West Brabant en dat doe ik nog steeds. Vanaf 1998 ben ik lid van de gemeenteraadsfractie van de PVDA. Alle beleidsterreinen heb ik daarbij mogen behandelen en

Meer over May Rijnen