6 maart 2018

“Ik sta pal achter de uitgangspunten van de PvdA Etten-Leur”

Op plaats 14 van de kieslijst staat een oude bekende: Els Heijdens-Graafland. In het verleden is zij twee periodes PvdA-raadslid geweest in Etten-Leur en was ze lid van de Rekenkamercommissie. Waarom heeft zij ervoor gekozen om zich weer verkiesbaar te stellen.

“Ik vind het leuk en belangrijk om iets te doen voor de Etten-Leurse samenleving. Naast raadslid ben ik in het verleden ook voorzitter van de Seniorenraad en KOEPEL geweest. Op dit moment ben ik penningmeester van de Appelkring, een dienstenruilsysteem, en ben ik actief bij Amarant. Toen ik werd gevraagd om ‘lijstduwer’ te zijn op de PvdA-lijst in Etten-Leur, heb ik wel even getwijfeld. Want de afgelopen jaren zijn er op het landelijke vlak veel dingen gebeurd waar ik het niet mee eens was, zoals het opheffen van de sociale werkplaatsen. Maar op lokaal niveau heeft de PvdA in Etten-Leur heel veel ambities en sta ik pal achter de uitgangspunten daarvan. Bijvoorbeeld op het vlak van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tot aan mijn pensionering was ik maatschappelijk werkster, met name op het gebied van jongeren en kinderen. Ik kan me dan ook helemaal vinden in de speerpunten van de PvdA op het gebied van kinderarmoede, want dat gaat me echt aan het hart. Overigens vind ik dat niet alleen armoede onder kinderen, maar ook onder ouderen en mensen met een uitkering of een laag inkomen meer aandacht zou moeten krijgen. Er zijn in Etten-Leur namelijk veel mensen die het moeilijk hebben en ik vind het belangrijk dat er oplossingen worden gezocht voor de problemen waarmee die mensen te maken hebben. Die betrokkenheid van de lokale PvdA met mensen die het lastig hebben, heeft ervoor gezorgd dat ik toch weer trots ben op mijn plekje op de PvdA-lijst. Een stem voor de PvdA op 21 maart is een stem voor een socialer Etten-Leur, waarin de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Daar sta ik helemaal achter.”