6 maart 2018

“Regeren is vooruitzien, dat geldt ook voor de gemeenteraad”

Wim van Heusden is voor Etten-Leurenaren geen onbekende: hij is onder meer voorzitter geweest van een bridgeclub en is nu nog steeds wedstrijdleider. Ook bij Achilles is hij actief als sporter en voorheen was hij betrokken bij het clubblad. Wim staat dit jaar als lijstduwer op plaats 15 van de PvdA-lijst in Etten-Leur.

“We hebben in Etten-Leur heel veel voorzieningen en ik vind het belangrijk dat dat zo blijft. Als ik dan hoor dat er sprake van zou zijn dat de huisartsenpost weg zou moeten, dan maak ik me daar toch wel zorgen over. Zo’n voorziening weghalen, daar zou niet eens over nagedacht moeten worden! De PvdA wil graag behouden wat goed is in Etten-Leur en ik kan me daar helemaal in vinden. Dus toen ik werd gevraagd voor de kieslijst van de PvdA heb ik ja gezegd, mede door standpunten zoals deze en het feit dat ik al veertig jaar lid ben van de partij en graag iets voor Etten-Leur en de PvdA wil betekenen.

Wat mij aantrekt in de PvdA – niet alleen landelijk, maar ook op lokaal niveau – is dat de PvdA er is voor de gewone man en voor de mensen die het iets minder hebben. Ze komen op voor groepen die zelf misschien iets minder goed voor zichzelf kunnen opkomen, zoals senioren. Kijk maar naar de senioren: ongeveer een derde van de inwoners van Etten-Leur is 55+, maar er zijn maar heel weinig seniorenwoningen. Daar moet iets aan gedaan worden. Regeren is vooruitzien, dus als er nu niet iets verandert, is het straks te laat. Daarnaast spreekt het me aan dat de PvdA aandacht besteedt aan kinderarmoede en werkgelegenheid. Het gaat goed in Nederland, maar mensen aan de onderkant van de maatschappij profiteren daar niet van mee en krijgen het juist steeds moeilijker. Ik vind het belangrijk dat de PvdA probeert om juist die groep wel te helpen. Landelijk, maar ook Etten-Leur. Daarom gaat mijn stem naar de PvdA.”