13 maart 2014

PvdA-tour West-Brabant met jonge kandidaten

Op zaterdag 15 maart gaan PvdA’ers uit meerdere gemeenten samen op pad in West-Brabant. De toer is een initiatief van de Jonge Socialisten. Op het programma staan o.a. een bijzondere rondleiding in Made, huis-aan huis aanbieden van ‘De Mieke’ in Zevenbergen, een tv-optreden in Steenbergen en de aanbieding van het Roosendaals Boekenweekgeschenk in Roosendaal.

De Jonge Socialisten hebben op veel kieslijsten jonge kandidaten staan. Politieke keuzes van nu hebben grote effecten op hun toekomst. Daarom vinden ze het belangrijk om actie te voeren zodat ook jongeren naar de stembus gaan. De jongeren: “De verkiezingen van 19 maart zijn veel belangrijker dan mensen denken omdat de gemeente nieuwe taken krijgt. Voor thuiszorg, jeugdzorg, buurtzorg en welzijn moet je straks naar de gemeente. En ook voor werk, en ondersteuning van mensen die dat even nodig hebben. Veel van deze zaken gelden juist voor jongeren. Kies je voor bezuinigen en dingen aan de markt overlaten, of voor goede zorg en sociale keuzes voor hen die even een steuntje in de rug nodig hebben.”

De jongeren krijgen steun van regionale PvdA’ers uit alle afdelingen, Tweede Kamerlid Attje Kuiken en Brabants Statenlid Henk Leenders. De tour start in Drimmelen om 09.15 bij de Albert Heijn. Vervolgens gaan ze langs de deuren in Zevenbergen en dan door naar winkelcentrum De Berg in Breda. Om 1400 uur is er een TV-optreden in Steenbergen. In Captain Cooks op de Roosendaals Markt wordt om 1500 uur het door de PvdA gemaakte Roosendaals Boekenweekgeschenk worden uitgereikt. De tour eindigt in Etten-Leur naast de Hof van Houte met een flyer-actie.