21 november 2013

PvdA stelt kandidatenlijst vast

Vanavond heeft de PvdA op de ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 vastgesteld.

Hans Wierema, die nu de functie van wethouder vervult, gaat de lijst van de PvdA aanvoeren. Op plaats twee staat May Rijnen, op dit moment fractievoorzitter. De derde plaats is voor Danny Rog, die eerder voor de PvdA burgerlid was. Op plaats vier staat Arno Mol, die nu deel uitmaakt van de raadsfractie. Plaats vijf is voor Clara Legêne, zij zat van 2002 tot 2010 voor de PvdA in de raad. Plaats zes is voor Ghasem Nosrati, een jonge nieuwkomer.

Ghasem, May, Danny, Hans, Arno, Clara (v.l.n.r.)

De plaatsen 7 tot en met 19 worden successievelijk ingenomen door Marlous Vaes, René Vermunt, Joke Creusen, Mustafa Elkratet, Yvette Bernart, Kitty de Combe, Simon Donkers, Iko Elezovic, Bernhard Koevoets, Geert Krijnen, Rien Ros, Frans van de Sande, en André Schuller.

In de komende weken stellen de kandidaten zich op deze website uitgebreid aan de kiezers voor.

Er is op de ledenvergadering ook gesproken over de beoogde samenwerking met GroenLinks. Inhoudelijk kwamen we er goed uit, maar de samenwerking ketste helaas af op de samenstelling van de lijst. De ledenvergadering betreurt met GroenLinks dat het GroenLinkse geluid daarmee uit de Etten-Leurse raad verdwijnt.

Ten slotte spraken de leden zich uit over de hoofdlijnen van het verkiezingsprogramma 2010-2014. Het definitieve programma wordt binnenkort op deze website gepubliceerd en toegelicht.