Door Hans Wierema op 22 januari 2019

Parkeeroverlast overnachtende vrachtwagenchauffeurs Vosdonk

Geacht college,

Juni vorig jaar werd onze fractie aangesproken door een bewoner van de Hoge Donk. Daar staan bij elkaar een 16-tal huizen aan de rand van het industrieterrein Vosdonk. Door de jaren heen zijn deze huizen verder ingesloten geraakt door het uitbreiden van het industrieterrein. Op de plaats van deze huizen geldt het BP Herziening 1 Bedrijventerrein Vosdonk van 02-02-2015, met als functie wonen – vrijstaand.

Natuurlijk begrijpen deze bewoners dat wonen op deze plek ook mogelijke nadelen met zich mee brengt. Echter het overnachten van vrachtwagenchauffeurs in hun cabine brengt onevenredige overlast met zich mee. Wethouder Van Aert heeft vorig jaar in een vergadering erkend dat deze overlast bestaat en hij zag dat als een regionaal probleem dat regionaal aangepakt zou moeten worden. Onlangs werden wij hierover opnieuw aangesproken.

De PvdA heeft voor u de volgende vragen:

  1. Beschouwt u het nog steeds als onwenselijk dat chauffeurs in de cabine van hun vrachtwagen overnachten op het industrieterrein?
  2. Realiseert u zich dat bij het ontbreken van voorzieningen deze chauffeurs hun behoefte doen in de gemeentelijke perken welke aansluiten aan woningen en tuinen?
  3. En acht u dát wenselijk vanuit menselijk oogpunt en voor wat betreft van de hygiëne in het openbaar gebied?
  4. Realiseert u zich ook dat deze rustplaats extra afval en zelfs gevaar oplevert als deze wagens, soms tankwagens en koelwagens met draaiende motor in het donker geparkeerd staan?
  5. Zo nee, ga dan eens kijken en zo ja, wat gaat u daaraan doen?

De PvdA is van mening dat het hier gaat om een lokaal probleem, waar ook een lokale oplossing voor moet komen. In afwachting van uw reactie,

Hoogachtend,
PvdA Etten-Leur

Hans Wierema

Hans Wierema

Hans Wierema

Hans Wierema, geboren in Rotterdam (1960), is getrouwd en vader van drie kinderen. Hans heeft aan de HEAO Breda Commerciële Economie gestudeerd en is gespecialiseerd in Industriële Marketing. Na diverse werkgevers, ook in Etten-Leur, is hij voor zichzelf begonnen als Vastgoedbeheerder. In zijn vrijetijd heeft hij vele bestuursfuncties vervuld, waaronder in de sport. In de

Meer over Hans Wierema