Door André Schuller op 27 november 2016

Nieuwe televisieserie op Omroep Brabant: De Diamantjes

Wie zijn toch die ‘mensen in hun oranje jassen’ van het groenonderhoud? Wat houdt ze bezig, hoe kijken ze naar de wereld en naar zichzelf? Waarom werken ze in de sociale werkvoorziening en hoe denken ze over de Participatiewet? Dat kunt u vanaf 3 december elke zaterdagavond om 19:00 uur zien op Omroep Brabant.

In Etten-Leur maken we gebruik van de WVS-groep (het werkvoorzieningsschap), een leerwerkbedrijf. Een samenwerkingsverband van negen gemeenten in West-Brabant.

De Diamantjes
De Diamantjes is een 6-delige tv-serie over een sociale werkploeg van De Diamant-groep uit Tilburg. Sinds de invoering van de Participatiewet staat het sociale werk onder druk. Volgens deze wet moeten mensen met een beperking in normale bedrijven gaan werken. Dit besluit heeft voor nogal wat politieke discussies gezorgd en een jaar na invoering bestaat er nog steeds veel onduidelijkheid over de invulling van deze wet. In de serie maken we kennis met voorman Willem en zijn vier ploegleden; Maurice, Elonka, Jan en Sjack. We zien ze tijdens hun werk en gaan elke week met iemand mee naar huis om ze beter te leren kennen.
De serie is geproduceerd door regisseur Tim van Gils en Uitvoerend Producent Pieter Cerutti. Met deze serie willen ze laten zien wie de mensen zijn over wie de discussie rondom de participatiewet gaat.

Pieter Cerutti, uitvoerend producent

“De discussie over de Participatiewet lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Met deze serie willen we niet meedoen aan die discussie. We hebben het er ook nauwelijks over. We willen alleen laten zien over wie we het hier hebben. En waarom mensen zich zorgen maken.”

Tim van Gils, regisseur

“De serie is een weergave van de belevingswereld van de Diamantjes. We praten met niemand anders dan de ploeg zelf. Niet met directieleden, niet met begeleiders, niet met mensen uit de politiek. Ik hoop dat je zo als kijker het gevoel krijgt dat je echt een zomer lang met deze ploeg op pad mag.”

Robert Bool, algemeen directeur Diamant-groep

“Ik ben trots op Willem, Sjack, Maurice, Elonka en Jan en dat ze een kijkje hebben gegeven in hun wereld. Ze laten zien dat werk en structuur belangrijk is voor iedereen. De serie laat goed zien dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol kunnen zijn als er goede begeleiding is en een passend werkpakket wordt aangeboden.”

Kijk zaterdagavond naar Omroep Brabant.
De Diamantjes is een 6-delige tv-serie die op zaterdag 3, 10, 17 december 2016 en 7, 14 en 21 januari 2017 om 19:00 uur op Omroep Brabant wordt uitgezonden. Daarna wordt de serie tot zondagavond elk uur herhaald.

Klik op de afbeelding voor het introfilmpje:
161127-diamantjes