24 november 2014

Mooi concert op 30 november

Cantadonna
nodigt u van harte uit voor
haar eerste jubileum concert.

Cantadonna is het vocaal ensemble van de Nieuwe Nobelaer richting Kunsteducatie. In het schooljaar 2008/2009 is het ensemble ontstaan uit een groep zangers die een cursus stemvorming hadden gevolgd bij zangdocente Cécile Creusen. Na de cursus wilde een deel van de groep doorgaan met meerstemmige zang . Er zijn nog twee vrouwen van de originele bezetting over, maar er zijn veel nieuwe gezichten bij gekomen. Inmiddels bestaat het ensemble uit twaalf vrouwen, waaronder dirigente Cécile Creusen en pianiste Cristina Kristof.

cantadonna 2
Cantadonna treedt regelmatig op in de Nieuwe Nobelaer of daarbuiten zoals op de jaarlijkse open dag of de opening van de kunstweek Van Gogh leeft. Met de dodenherdenking op 4 mei 2012 heeft het koor de Mauthausen-liederen van Theodorakis gezongen samen met ensemble Mimanski. Daarnaast was er vorig jaar veel belangstelling voor het kerstconcert met gemengd koor De Cantorije. Het aankomende concert wordt het eerste eigen concert van Cantadonna.

Wat kunt u verwachten van het concert? U wordt meegenomen door de vijf levensjaren van Cantadonna. De ontwikkelingen van het ensemble zijn te horen en de liederen worden gaandeweg steeds diverser. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit allerlei stijlen, van klassiek tot jazz en van musical tot popmuziek.

Kom luisteren op zondag 30 november 2014 om 14.30 uur in het trouwkerkje aan het Van Bergenplein op de Leur. Entree: gratis.
Kunt u er niet bij zijn op 30 november? Wees dan niet getreurd, want Cantadonna geeft op 20 december samen met het Etten-Leurs mannenkoor nog een concert in de Baai.
Kom vooral luisteren naar Cantadonna op 30 november!