8 december 2023

Gezocht: enthousiaste wereldverbeteraars met interesse in politiek

De fractie van GroenLinks PvdA Etten-Leur is op zoek naar burgerraadsleden! Dit zijn mensen die:

  • De raadsleden ondersteunen door vooronderzoek te doen en stukken te lezen
  • Bijdrages mogen leveren in debatten
  • Deelnemen aan informatie-avonden en werkbezoeken
  • Wekelijks aansluiten bij onze Fractievergadering

We zijn op zoek naar iemand die samen met ons de missie wil aanpakken om Etten-Leur groener en socialer te maken. Wij zijn er voor álle inwoners, en zetten ons in het bijzonder in om onze gemeente klimaatvriendelijk, socialer en inclusief te maken. We geloven erin dat iedereen dezelfde mogelijkheden verdient, mee moet kunnen doen en in Etten-Leur welkom is.

Nu ons jongste raadslid vertrekt, zouden we het in het bijzonder erg leuk vinden om jongeren in ons team te krijgen! Schrik dus vooral niet als je geen ervaring hebt, of nog niet zeker weet of de politiek iets voor jou is. Je mag altijd langskomen om eens te kijken of simpelweg een appje sturen naar 06-28933243.

Goed om te weten is dat de functie van burgerraadslid goed te combineren valt met werk, de middelbare school of een studie, en dat je nergens toe verplicht bent, al waarderen we het enorm als je probeert zo veel mogelijk aanwezig te zijn. Daarnaast krijg je een vergoeding voor het werk wat je doet, moet woonachtig zijn in Etten-Leur en ben je al vanaf 16 jaar welkom!

Interesse of vragen?
Je mag ons altijd bellen, mailen of appen.
Onze fractievoorzitter Djuna is bereikbaar op: 06-28933243
en [email protected]

Mocht je vragen hebben over de combinatie met school of hoe het is om als jongere in de raad deel te nemen, dan kan Djuna je in contact brengen met ons vertrekkend raadslid Esmeé.