28 januari 2014

Even voorstellen: Iko Elezovic

Vandaag stellen wij met plezier Iko Elezovic aan u voor. Iko staat op de 14e plaats op de PvdA-lijst.

Mijn naam is Iko Elezovic, geboren in 1961, getrouwd en ik heb twee zonen en twee dochters. Ik sta voor een Nederland waar we met respect met elkaar omgaan en mensen beoordelen op hun gedrag, niet op hun afkomst of geloofsovertuiging.

opleiding, beroep?
Ik ben als econoom afgestudeerd waarbij ik HBO Commerciële Economie heb gedaan. Echter hier in Nederland heb ik er nooit mijn beroep van kunnen maken. Het laatste beroep wat ik beoefend heb is beveiliging. Na een ongeluk in 2011 zit ik nu echter in het DAE-traject (Dagbesteding, Arbeid en Educatie).

overige activiteiten?
Momenteel ben ik werkzaam als administratief medewerker (op vrijwillige basis) bij de GGZ. Ook ben ik actief in het nieuwe Ombudsteam van de PvdA. In mijn vrije tijd ben ik ook graag actief bezig. Ik ga vaak fitnessen, voetballen, fietsen en wandelen.

waarom PvdA?
Ik heb mij voor de PvdA kandidaat gesteld, omdat deze partij bij mij past. Het is een partij die tussen de mensen staat. Tussen de mensen als het gaat om de sociaaldemocratische kernthema’s, zoals zorg, onderwijs, volkshuisvesting, arbeid en economie.

wat wil je bereiken, veranderen, behouden?
Als raadslid wil ik de komende jaren extra aandacht besteden aan de groep met lage inkomens: meer geld voor kinderen in armoede, een samenleving creëren waarbij niemand aan de kant staat en iedereen een bijdrage kan leveren in de maatschappij. Tot slot wil ik kijken welke mogelijkheden er zijn om hoogopgeleide mensen (met name allochtonen met een Nederlandse nationaliteit) weer aan de bak te krijgen.

hoe is het om in Etten-Leur te wonen?
Over het algemeen is het goed wonen en leven in Etten-Leur, maar het kan natuurlijk altijd nog beter.