21 januari 2014

Even voorstellen: Arno Mol

Tien dagen achtereen stellen we hier onze eerste tien kandidaten voor. Kunt u zo lang niet wachten, ga dan naar Kandidaten. We hebben alle kandidaten dezelfde vragen gesteld, bijvoorbeeld over het waarom van hun keuze voor de PvdA en wat ze willen bereiken voor Etten-Leur.

Vandaag stellen we onze nummer vier aan u voor: Arno Mol.

Mijn naam is Arno Mol. Ik ben geboren in 1948 in Standdaarbuiten. Ik ben getrouwd met Leoniet en samen hebben wij 2 dochters en 5 kleinzonen en wonen we sinds 2007 in Etten-Leur.

opleiding, beroep?
Ik heb een bouwkundige opleiding en heb met veel plezier ruim 34 jaar een baan gehad als gemeenteambtenaar in de randstad. In 2006 heb ik gebruikgemaakt van de mogelijkheid met pre-pensioen te gaan en ben sinds die tijd o.a. actief in de politiek, waarvan de laatste periode als raadslid.

overige activiteiten?
Sinds een aantal jaren ben ik tevens actief als voorzitter van atletiekvereniging ARV Achilles en als voorzitter van de Stichting Avondvierdaagse Etten-Leur.
Naast m’n rol als oppasopa blijf ik graag op de hoogte van de actualiteit en probeer daarvoor veel te lezen en volg – niet altijd maar meestal – met plezier de landelijke politiek.

Voor m’n hobby golfen blijft helaas vaak te weinig tijd over.

waarom PvdA?
Ik heb me (opnieuw) voor de PvdA kandidaat gesteld omdat ik het, als bewoner van deze mooie gemeente, belangrijk vind dat Etten-Leur als gemeente ook sociaal en solidair blijft met de zwakkeren, ouderen en iedereen die een steuntje nodig heeft.

wat wil je bereiken, veranderen, behouden?
Met steeds meer samenwerkingsverbanden die de gemeente moet aangaan om haar taken goed te kunnen blijven uitvoeren, wil ik me ervoor inzetten dat de menselijke maat niet nog meer verloren gaat.